Menu
Menu

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για το νομοσχέδιο «δεύτερη ευκαιρία» και τον νέο Πτωχευτικό

Με την κατάθεση του υπό εξέταση Νομοσχεδίου “Δεύτερη ευκαιρία” που θα αφορά την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας “second chance” θα οδηγηθούμε στην κατάργηση των Νόμων 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη-Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά), 4605/2019 (πλατφόρμα προστασίας κύριας κατοικίας) και 4469/2017 (εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης). Το νομοσχέδιο, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει την τελική του μορφή, θα περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα όχι πλέον προστασίας, αλλά δικαιώματος χρήσης της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών, εισάγοντας, για πρώτη φόρα, την έννοια του “lease back” στα ελληνικά δρώμενα.

Σχετικά άρθρα

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Κώδικα Φερεγγυότητας, τη «δεύτερη ευκαιρία» και τον νέο Πτωχευτικό

Όλες οι εξελίξεις για τον Νέο Πτωχευτικό & τον κώδικα φερεγγυότητας. Ο νέος ιδιωτικός φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης κύριας κατοικίας και η πρώτη εφαρμογή του μοντέλου «lease back». Με την κατάθεση του υπό εξέταση Νομοσχεδίου “Δεύτερη ευκαιρία” που θα αφορά την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας “second chance” θα […] Διαβάστε >>

Learn More

Δηλώσεις στον REAL FM για την εισαγωγή του θεσμού της Διαμεσολάβησης

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm για την εισαγωγή του θεσμού της Διαμεσολάβησης από 15 Ιανουαρίου 2020.

Learn More
Δικηγορικό γραφείο Αθήνα Μιχάλης Κούβαρης και Συνεργάτες
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.